Bemutatkozás

Köszöntöm bemutatkozó oldalamon!

Pásztor András vagyok, 1976.11.05-én születtem Budapesten. Jelenleg Encsen élek, és dolgozom.

Felsőfokú Szakmai végzetségeim: Építészmérnök (1998), Építész Tervező Szakmérnök (2006), Belsőépítész Tervező (2017)

Jogosultságaim: (E) Építész tervező; (BÉ) Belsőépítész tervező; (Müe) Műszaki ellenőr; (FMV) Felelős műszaki vezető

1998-2011 – ig miskolci cégeknél, a közvetlen építés irányításával foglalkoztam, hogy részleteiben megismerjem az építés-kivitelezés minden apró szegmensét. Ezen tudást a mai napig kamatoztatni tudom, a munkáim során, legyen az Tervezés, Műszaki vezetés, vagy Műszaki ellenőrzés. 2011-ben elvégeztem a Minősített Passzívház Tervezői képzést (Budapest). Ezen ismeretek nagymértékben megbélyegezték azt követő tervezési munkáimat. Nem állíthatom, hogy megszállottja lettem a Passzívház tervezésnek, de különös figyelemmel, és szeretettel foglalkozom az alacsony energiaigény, hőhídmentes, optimálisan tájolt, megjelenésében, kortárs hangvételű épületekkel, és azok belsőépítészeti tervezésével. Természetesen meglevő épületek belsőépítészeti tervezésével is foglalkozom, melyek közül néhányat referenciáim között megtalálhat.

A tervezési munkát minden szakágra kiterjedően komplexen végezzük, legyen az Építész, Belsőépítész, Elektromos, Gépész, Statika, Tűz védelem, Technológia, Tájépítészet. Ezen szakági tervek készítésére több éves gyakorlattal rendelkező kollégák állnak rendelkezésünkre.

Nagy örömmel kisérem végig a terveim megvalósítását az építési helyszíneken. Erre úgy gondolom minden projekt esetében szükség lenne, de nem minden építtető igényli ezt (sajnos). A Kivitelezésben eltöltött 13 év gyakorlat nagy segítségére van mind az Építtetőnek, mind a Kivitelezőnek.

Tervezési munkáim során törekszem a Megbízó Igényeit maximálisan figyelembevéve, a tervezési feladat méretétől, és funkciójától függetlenül, olyan terveket készíteni, melyek külső arányaiban, megjelenésében, térszervezésben, és belső tereinek kihasználásában egy egységet képeznek. Építészeti felfogásomban nagy szerepet tulajdonítok a geometriának, fény-árnyék viszonyának, ismétléseknek, anyagok, terek, formák különböző kapcsolatainak. Az öncélú formák helyett, a mit-miért-hova alapelveket követem. Folyamatosan keresem azt amit a HELY SZELLEMÉNEK (Genius Loci) neveznek. Fontosnak tartom az épített környezet, emberi szervezetre gyakorolt hatásait. Amennyiben Ön is ezen érzések megtapasztalására kíváncsi, kérem keressen…..